zaterdag 31 mei 2008

Reisroute in Cuba


1e dag : Brussel - Varadero - Santa Clara

Vlucht naar Varadero met tussenstop in Punta Cana (Dominicaanse republiek). Bij aankomst reist U onmiddellijk door naar Santa Clara met onderweg een korte stop in de toeristische boerderij 'Fiesta Campesina'. Avondmaal en overnachting in het hotel Los Caneyes.

2e dag : Santa Clara - Trinidad - Topes de Collantes

Tocht doorheen de stad Santa Clara met bezoek aan het mausoleum van Ernesto Ché Guevara. Vertrek naar Trinidad. Middagmaal in een typisch karakteristiek restaurant in de stad. Bezoek aan het historische centrum met wandeling langs de Plaza Mayor en de pittoreske steegjes. U bezoekt één van de stadsmusea, een pottenbakker (Casa del Alfarero) en in de sfeervolle Canchanchara-bar kunt U proeven van een gelijknamige cocktail. Daarna doorreis naar Topes de Collantes. Avondmaal en overnachting in hotel Los Helechos.

3e dag: Topes de Collantes - Cubaans bergmassief – Topes de Collantes

Een rit per 6x6 brengt ons naar de Cubaanse bergen en het park “Guanayara”. Geniet van de prachtige berglandschappen met een rijke fauna en flora. Avontuur langs de rivier. Vrije tijd om te baden in een natuurlijke bassin “El Venado”. Middagmaal in een typisch restaurantje. Vrije tijd in de namiddag aan een strand langs de Caribische zee. Avondmaal en overnachting in hotel Los Helechos.

4e dag: Topes de Collantes - Cienfuegos - Havana

Na het ontbijt rit naar Cienfuegos, ook bekend als “De Parel van het Zuiden”, met typische straten en een korte stop bij het “Parque Central”. Bezoek aan een krokodillenkwekerij. Bezoek aan een replica van een dorp van Taino Indianen en een boottocht op de 'Laguna del Tesoro'. Avondmaal en overnachting in hotel Panorama.

5e dag: Havana -Vinales / Vallei van Vinales – Havana

Rit naar de provincie Pinar del Rio en naar de stad Vinales, waar U een sigarenfabriek bezoekt. Hierna trekt U de Vinales vallei in, een klein natuurwonder met o.a. de Mirador van Vinales, de Mural de la Prehistoria (een gigantische rotsschildering op de bergwand van een “Mogote”), de “Grot van de Indiaan”, waar we een ondergrondse boottocht maken. Middagmaal in een restaurant in de buurt. Avondmaal en overnachting in hotel Panorama.
’s Avonds op verkenning met de oldtimer in de straten van Havana. Bezoek aan hotel “Nacional” en een typische bar in het oude stadscentrum met dans en muziek.

6e dag: Havana - Pinar del Rio – Havana

Rit naar natuurreservaat “Las Terrazas”, gelegen in de provincie Pinar del Rio, waar U kennis maakt met de tradities en gewoontes van de bevolking. Bezoek aan de ruïnes van de koffieplantage 'Buena Vista'. Na het middagmaal rit naar Havana om de bezienswaardigheden van de moderne wijken te bezoeken. Rit naar de residentiele zones van het moderne Havana, met kort bezoek aan het plein van de revolutie, het standbeeld van John Lennon. Bezoek aan het Callejon de Hamel, waar U de afro-cubaanse kunst kan ontdekken. Avondmaal en overnachting in hotel Panorama. ’s Avonds een excursie naar de befaamde Tropicana show in Havana.

7e dag: Havana

Na het ontbijt wandeling in het historische centrum met zijn prachtige koloniale architectuur. Trekpleisters van Havana zijn: het Capitool, het grote theater, El Cristo, waar u een schitterend panoramisch zicht hebt op de stad, en het Museum van de Revolutie. Middagmaal in een restaurant in het oude stadscentrum. Bezoek aan de rumfabriek Bocoy, met rondleiding en degustatie. Avondmaal en overnachting in hotel Panorama.


8e dag: Havana – Santiago de Cuba

Transfer naar de luchthaven van Havana voor een binnenlandse vlucht naar Santiago de Cuba. Middagmaal in een typisch restaurantje. Bezoek aan het “El Morro” fort. Vanaf het “El Morro” fort hebt U een prachtig zicht op de kustlijn, de baai en de stad. Avondmaal en overnachting in hotel Las Americas.

9e dag: Santiago de Cuba

Ontdek het veelzijdige Santiago de Cuba en zijn cultuur en geschiedenis. Rit langs het Plein van de Revolutie Antonio Maceo en het kerkhof Santa Ifigenia, begraafplaats van een aantal historische Cubaanse figuren. Bezoek aan het bedevaardsoord van El Cobre, de thuis van de patroonheilige van het land. Middagmaal in een typisch restaurantje. Wandeling door het historische centrum van Santiago de Cuba met o.a. Plaza Dolores en de Moncada-kazerne. Avondmaal en overnachting in hotel Las Americas.

10e dag: Santiago de Cuba - Baracoa (210km)

Na het ontbijt vertrek naar Baracoa, de oudste stad van Cuba en de landingsplaats van Christoffel Columbus. Onderweg stopt U even in de streek van Guantanamo. Geniet van de mooie landschappen langs de “La Farola” weg richting Baracoa. Middagmaal in een restaurant aan de oevers van de Duaba rivier. Boottocht op de Duaba rivier. Bezoek aan de stad Baracoa en het museum Matachin, waar U kennis maakt met de plaatselijke cultuur en religie. Middagmaal in een typisch restaurantje. Avondmaal en overnachting in hotel Porto Santo.

11e dag: Baracoa - Santiago de Cuba (250km)

Bezoek aan een lokale ambachtelijke fabriek in Baracoa. De belangrijkste bezienswaardigheid in de buurt zijn 'El Paso de Los Alemanes', een rots in de vorm van een boog, het Manglito strand en de canyon van de Yumuri rivier, één van de mooiste landschappen van het land.
Hier neemt U deel aan het traditionele, landelijke leven in een dorp nabij Baracoa. Daarna terugkeer naar Baracoa en vrije tijd in het stadscentrum. Terugkeer naar Santiago de Cuba langs de “La Farola” weg. Avondmaal en overnachting in hotel Sol Melia.

12e dag: Santiago de Cuba - Havana - Varadero

Bezoek aan het museum “Casa de Diego Velazquez” in Santiago de Cuba. Middagmaal in restaurant aan de baai. Transfer naar de luchthaven voor binnenlandse vlucht naar Havana. Nadien transfer naar hotel Tryp Peninsula Varadero voor verlengd strandverblijf.

13e dag: Varadero

Vrij verblijf in hotel Tryp Peninsula.

14e dag: Varadero - Matanzas - Varadero

Een jeepsafari in de streek, met mogelijkheid tot snorkelen, bezoek en mogelijkheid tot zwemmen in een ondergrondse grot, bezoek aan een boerderij en plantages op het platteland. Middagmaal op een ranch. Mogelijkheid om paard te rijden of te waterfietsen. Doortocht in het centrum van de stad Matanzas. Boottocht op een rivier nabij de stad Matanzas. Vrij verblijf in hotel Tryp Peninsula

15e dag: Varadero - Brussel
Ontbijt en transfer naar de luchthaven in Varadero voor de terugvlucht naar Brussel.

16e dag: Brussel

Aankomst ’s morgens vroeg in Brussel.